View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001882CentOS-5xorg-x11-driverspublic2008-12-12 14:04
Reporterprschaffner Assigned To 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
Status assignedResolutionopen 
Product Version5.0 - i386 
Summary0001882: radeon driver fails for ATI 8500DV
DescriptionInstalled RC1 in GUI mode with GNOME & KDE on Gigabyte 6VTXD with ATI All-in-Wonder Radeon 8500DV. Install and firstboot went OK, but on reboot system hung with black screen and no response to keyboard. Reboot in runlevel 3 OK and can startx as root once, but hangs on exit. Attempts to fix the settings with system-config-display did not help, nor did --reconfig nor using xorg.conf from CentOS4 on the same hardware. Attempt to change to VESA driver in system-config-display failed to take effect. Editing xorg.conf and changing to "radeon" to "vesa" allows runlevel 5 to work but at lower resolution 1280x1024 rather than 1600x1200.

Closest upstream bug I could find is
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=230068
Additional Information[root@tabb2 ~]# lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C693A/694x [Apollo PRO133x] (rev c4)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C598/694x [Apollo MVP3/Pro133x AGP]
00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 40)
00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 1a)
00:07.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 1a)
00:07.4 Bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] (rev 40)
00:0a.0 RAID bus controller: Silicon Image, Inc. PCI0680 Ultra ATA-133 Host Controller (rev 02)
00:0b.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 07)
00:0b.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! Game Port (rev 07)
00:0c.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc R200 BB [Radeon All in Wonder 8500DV]
01:00.1 PCI bridge: ATI Technologies Inc R200 BC [Radeon All in Wonder 8500]
02:00.0 FireWire (IEEE 1394): Agere Systems FW323 (rev 04)
TagsNo tags attached.

Relationships

related to 0001719 closedkbsingh@karan.org xorg.conf is not configured properly during installation 

Activities

JohnnyHughes

JohnnyHughes

2007-04-02 10:12

administrator   ~0004752

This may be related to bug 1719 (at least both are ATI cards)
prschaffner

prschaffner

2008-12-12 14:04

reporter   ~0008429

Status on upstream BZ is still "Assigned". I no longer have this board.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2007-04-02 02:12 prschaffner New Issue
2007-04-02 02:12 prschaffner Status new => assigned
2007-04-02 10:12 JohnnyHughes Relationship added related to 0001719
2007-04-02 10:12 JohnnyHughes Note Added: 0004752
2008-12-12 14:04 prschaffner Note Added: 0008429